Qui som

ALJAZZIRA JAZZ CLUB

Naix arran d’unes converses entre apassionats pel jazz d’Alzira, València, als inicis de l’any 1998, que veuen en la formació d’un Club, a imatge d’altres com el de Tavernes de la Valldigna ara desaparegut, la manera de gaudir i promoure una música que conté la frescor, la vitalitat i la complexitat suficients com per a omplir el buit de qualitat que el panorama musical actual ens ofereix.

Al nostre entorn més pròxim veiem com jazzistes emergents (Jesús i Felip Santandreu, Albert Sanz, David Pastor, Daniel Flors, Toni Belenguer, etc…) i consagrats (Perico Sambeat, Ricardo Belda, Ximo Tebar, José Luis Granell, Ramon Cardo, Francisco Blanco ‘Latino’, Jordi Vilà, Joan Soler, etc…) buscaven i necessitaven més llocs on poder expressar i difondre els seus projectes, en uns casos per obrir camins i en els altres per assolir-los.  Al mateix temps, a la Ciutat d’Alzira es va crear l’Escola de Música Moderna i Creativa del contrabaixista alzirenc Amadeu Adell Corts, músic professional dedicat al jazz que ja té al mercat uns quants treballs amb diferents formacions.  Veiem també l’enorme cantera de joves músics que deixaven la Banda Municipal per diferents motius (matèria que dona per a un extens estudi) i suposaven un potencial desatés, com a amants de la música més elaborada, que podíem acollir com a aficionats a aquesta meravellosa música. Si a tot això li afegim que a la Casa de la Cultura d’Alzira hi havia una programació quasi periòdica de jazz (gràcies al gestor de cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Quique Aranda Gallardo, músic no-professional i excel·lent persona abocada sempre a treballar en el sector de la Cultura en Alzira i fora d’ella, així com al seu cap al front de la Regidoria de Cultura, Lluís Andrés i Pascual, d’una trajectòria molt extensa i incansable en l’àmbit de la difusió de la cultura a les nostres terres), l’ocasió d’establir un Club de Jazz com a cohesionador de totes aquestes circumstàncies amb la il·lusió per dur el jazz al coneixement general i enriquir el panorama cultural i la visió musical de la ciutat i la comarca era, i és, una aposta més que viable.

Les primeres accions com a Club foren establir la regularitat periòdica d’un concert de jazz mensual a la Casa de la Cultura, el darrer dijous de cada mes; al mateix temps posarem en marxa la I Mostra del Jazz al Carrer als terminis del mes de Juny de 1999, com a acte previ de la programació de les festes de Juliol a Alzira i aprofitant ja el bon temps per als concerts a l’aire lliure.  Poc després, i a resultes de les converses amb el propietari del Pub Ruta 66 (c/Santa Teresa) obrírem un altre espai d’actuacions de jazz, sense la periodicitat desitjable, però en l’entorn més apropiat per a la  espontaneïtat, expressivitat improvisada i interrelació músic-oient que caracteritza a aquesta música. Al mateix lloc, ara amb nou propietari i nom diferent, al  “Pub Malpaso”, mentre els fons del Club ho permeten, hi seguim celebrant nous concerts.

A partir d’aleshores, els concerts, els espais i les Mostres (enguany, 2012, serà la 14ª) s’han anat succeint pels carrers de la nostra ciutat amb major o menor èxit de públic, però sabem que els que assisteixen i gaudeixen del jazz, mai més no tornaran a sentir la música com abans.  I això és molt.

One thought on “Qui som”

 1. Hi there, My name is Sun-Mi Hong a drummer and composer from South-Korea currently living in the Netherlands.
  I am contacting you to ask a question. ‘Sun-Mi Hong Quintet’ based in the Netherland is touring in Spain in May 2020. We are looking for a place to play on the 2nd or 3rd of May (Saturday or Sunday) Would be great to hear from you soon!

  TOUR DATES

  30th April – Ultramar, BCN
  1st May – Jazz Cava Terrassa
  5th May – Jamboree, BCN
  6th May – Jimmy Glass bar, Valencia
  7th May – Cafe Central, Madrid
  8th May – Cafe Central, Madrid
  9th May – Cafe Central, Madrid
  10th May – Cafe Central, Madrid

  I attach the information about my quintet.
  I hope you like it!


  Career:
  Sun-Mi Hong Quintet received the First prize from the biggest jazz competition in the Netherlands(Dutch Jazz Competition) in 2018, a year before the quintet also received the 2nd prize of the Getxo International Jazz Competition 2017 in Spain. Sun-Mi Hong received the ‘Sena Performers Gouden Slifje 2019’ for the most promising young jazz drummer of the moment.

  Concerts:
  The quintet has played more than 40 concerts in renowned venues such as Ronnie Scott’s, North Sea Jazz Festival, Bimhuis, LantarenVenster, toured in Spain, UK, Korea.
  in 2020, the 2nd album will be released and We have tours planed in Norway, Hungary, Nepal and Switzerland as well as in Spain.

  Studies:
  All the members are very active in Dutch Jazz Scene for 6-9 years as well as we studied at Amsterdam Conservatory.

  All the best
  Sun

  About Quintet –

  Social Media Links
  Website: http://www.sunmihong.com/
  Facebook: https://www.facebook.com/drummersunmihong/ Instagram: https://www.instagram.com/_sun_music/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: