ESGAS Quintet Monk Tribute

ALJAZZIRA JAZZ CLUB

presenta

ESGAS Quintet Monk Tribute

 

Dissabte 14 de març de 2020
Casa de la Cultura a les 19.30 hores
Entrada: 3 € (reduïda: 2 €)

El quintet format per cinc  músics valencians de llarga trajectòria, Vicente Espí a la bateria, Jesús Santandreu saxòfon, Joan Soler guitarra, Voro García trompeta i Miquel Alvarez contrabaix, es proposa un gran repte: la interpretació de l’obra de Thelonious Monk en línia contemporània, demostrant d’ aqueixa manera la indiscutible continuïtat de la seua música en el jazz modern i contemporani.

Vicente Espí és un bateria, percussionista i compositor nascut a València que va estudiar en el Conservatori Superior de Issy-Les-Molineaux (París). El seu primer grup amb N’Guyen Lee, arriba a la final del Concurs Internacional de Joves Intèrprets de la Défense en la referida ciutat. A França rep classes del percussionista Daniel Humair, arribant a col·laborar amb músics de la categoria de David Rose i Stefan Persiani. Al seu retorn a València colabora amb grups i músics com ara Carlos Gonzálbez Trio, Monty Waters, Ramón Cardo, Jorge Pardo o Dave Schnitter (saxofonista dels Jazz Messengers d’Art Blakey). De tornada a França, imparteix classes a Montpeller i treballa amb el seu propi trio. Torna a traslladar-se de nou a Espanya, el que permet col·laborar amb els músics més prestigiosos com ara Avishai Cohen, Perico Sambeat, Albert Bover, Jesús Santandreu, Paco Charlín, Abe Rabade, Kirk McDonald, Fabio Miano, Joan Soler, Jordi Vila, Mario Rossy, Santi Navalón, Albert Sanz, Vicente Macián, Toni Belenguer, Amadeu Adell o Voro García.

A part de participar en un bon nombre de projectes com a sideman la seua trajectòria discogràfica com a líder presenta els projectes d’Espiral (SedaJazz, 2018), Dog sounds (RZF, Discmedi, 2012) i Tras Coltrane (Fresh Sound New Records, 2008). El seu més recent enregistrament Espiral, realitzada per al col·lectiu valencià de Sedajazz és executada i desenvolupada en formació de quartet.

“Naturalitat i potència són els trets distintius de la seua interpretació. Les seues composicions revelen un profund coneixement de la història del Jazz i una visió precisa de l’actualitat jazzística i de la música contemporània”.

 

Jesús Santandreu és saxofonista, arranjador i compositor expert en diferents gèneres com ara música de cambra, big band, orquestra simfònica i orquestra de vents. Saxofonista de jazz. Peces simfòniques estrenades o interpretades al Brasil, els EUA, Portugal, Alemanya, Colòmbia i Espanya. Experiència com a docent en diverses universitats europees, nordamericanes i llatinoamericanes.

Actualment resideix de nou en la seua terra natal, València, on treballa en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, en les especialitats d’harmonia, arranjaments, bigband, auditiva i composició per al grau superior de jazz.

“Reconegut compositor, virtuós del seu instrument i sempre disposat a aventures musicals de qualsevol tipus, Jesús viu el Jazz com ho van fer els seus grans referents americans”.

 

Voro Garcia. Comença a tocar la trompeta als 8 anys en la banda de música del seu poble natal, Sueca. Continua els seus estudis en el Conservatori Luís Milà de Xàtiva on obté el títol de grau mitjà. L’any 2005 li concedeixen una beca per a estudiar Jazz i música moderna en Berklee College of Music (Boston), on es graduaria magna cum laude en el 2007. L’any 2008 va guanyar el II Concurs de Joves Músics de la UPV de València al millor solista. Actualment viu a València.

Ha actuat en importants festivals amb diferents projectes com Montreaux Jazz Festival (Suïssa), Copenhagen Jazz Festival, Festival de Jazz de Sàsser (Itàlia), Festival de Jazz de Campeche (Mèxic), Manila Jazz Festival (Filipines), Festival d’Amersfoort (Holanda); festivals de jazz nacionals com Terrassa, Sant Sebastià, Barcelona, Madrid, València, A Coruña, Vigo, etc. Ha col·laborat amb músics com Peter Bernstein, Dave Kikoski, Bob Gullotti, Greg Hopkins, Dave Douglas, Bill McHenry, George Garzone, Perico Sambeat, Lee Konitz, Jorge Rossy, Eric Alexandre, Rich Perry, entre altres.

Forma part de diverses agrupacions nacionals i internacionals com Perico Sambeat Flamenco Big band, Sedajazz Big band, Carlos Lopez and the Last Minute Experience, Clasijazz big band d’Almeria, Sergi Sirvent and the Octopussy, Creative Ensemble Collective, Dave Kikoski European Quartet. Ha col·laborat nombroses vegades amb Miguel Poveda, on cal destacar l’últim treball d’aquest “Las coplas del querer” al costat de Joan Albert Amargós i Juan Gómez Chicuelo.

Actualment és professor de trompeta jazz i improvisació en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València.

 

 

Miquel Àlvarez, contrabaix. Nascut a Dénia, Alacant, en 1992. Amb només 3 anys accedeix a la ‘Associació Musical del Verger’, i dos anys més tard s’inicia en el món de la trompeta clàssica. És als seus 9 anys quan accedeix al Grau Professional en el conservatori Josep Climent d’Oliva. En 2002 deixa la trompeta i comença a estudiar baix elèctric, iniciant-se de manera autodidacta.

Quatre anys més tard començarà a combinar el seu estudi del baix elèctric amb el de contrabaix, endinsant-se d’aqueixa manera en el món del jazz i del pop-rock. Això el va portar a estudiar en Sedajazz Col·lectiu de Músics, en el Conservatori Superior de Valéncia i en l’ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya).

Al llarg de la seua trajectòria musical en el món del pop-rock, Miquel Àlvarez ha fet més de 700 concerts en grans festivals com Low Cost, SanSan Festival, Lleida Sound Festival, Arenal Sound, i ha fet gires per Alemanya i Anglaterra, en ciutats com Londres, Berlín, Manchester, Leipzig, Glasgow, Liverpool (The Cavern), Birmingham, Köln, Cambridge, etc…

En el terreny del jazz, a més d’haver sigut partícip i guanyador de diversos festivals i premis internacionals per Europa, Miquel Àlvarez ha col·laborat amb prestigiosos artistes de la talla de Perico Sambeat, Javier Vercher, Enrique Oliver, Iago Fernández, Marc Miralta, Ernesto Aurignac, Santi Colomer, Jaume Llombart, Carlos Falanga, Marco Mezquida, Eladio Reinón, Dani Pérez, entre molts altres.

Actualment, Miquel Àlvarez treballa en diversos projectes de Jazz, Flamenc, Rock o Clàssica, amb formacions tant nacionals com internacionals.

 

Joan Soler, guitarra. Pertanyent a la primera generació de músics de jazz que va irrompre en el panorama musical espanyol dels anys 80, Joan Soler és un dels guitarristes de jazz espanyols que major reconeixement ha tingut per part del públic i de la crítica. Al llarg de diverses dècades, en les quals ha conjuminat la composició i el seu treball guitarrístic, Joan Soler s’ha forjat un sobri i elegant estil que, encara que deutor de la tradició dels grans guitarristes, no defuig altres llenguatges més moderns. La seua solidesa pot constatar-se sobretot en els seus solos caracteritzats per una cura i un meticulós desenvolupament melòdic i un fraseig en el qual la musicalitat s’imposa de manera natural.

Joan és un músic de formació totalment autodidacta, si bé en els seus inicis va prendre classes amb Joshua Edelman i Carlos Gonzálvez, i va participar en seminaris impartits per Joe Pass, Kenny Burrell i John Abercrombie.

En els 80 va impulsar o va formar part de projectes tan interessants, reconeguts i premiats com Flying Colors, Jordi Vila homenatge a Mingus i Jamboree Jazz.

Durant la dècada dels noranta va realitzar nombroses gires acompanyant a un gran nombre de solistes com Jimmy Owens, Lou Bennet, Dave Schnitter, Bob Mover, Jack Walrath, Ted Curson, Michael P. Mossman, Sean Levitt, Harry Allen, Bill Godwin, Steve Gilmore, Bill Mays, Donald Harrison, Jerry Fuller, Skip Hadden, Ingrid Jensen, Donald Edwards, etc.

Ha actuat i col·laborat en enregistraments amb els jazzmen d’ací més destacats com Ramón Cardo, Perico Sambeat, Carlos Gonzálvez, Jorge Pardo, Jordi Vilà, Orquestra de València (sota la direcció de Yaron Traub), Javier Colina, Albert Bover, Marc Miralta, Fabio Miano, Jorge Rossi, Lucho Aguilar, Ricardo Belda, Javier Vercher, Jesús Santandreu, Antonio Serrano, etc.

Al llarg de la seua trajectòria professional de més de trenta anys, Joan ha participat en tot tipus de projectes i formacions, des de big bands i orquestres simfòniques a concerts com a solista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: