Cristina Blasco, ‘Com un gust meu’

Aljazzira Jazz Club

presenta

 

Cristina Blasco

Com un gust meu

Dissabte 18 de gener de 2020
Auditori de la Casa de la Cultura
Hora: 19:30

Entrada: 3 € (reduïda: 2 €)

.

Cristina Blasco, veu

Ricardo Belda, piano

Lucas Ibáñez, guitarra

Lluís Llario, contrabaix

Felipe Cucciardi, bateria

.

Cristina Blasco

presentació del disc

Com un gust meu ( Jazz en valencià)

La cantant valenciana Cristina Blasco porta més de vint anys dedicats al jazz vocal. Per a la gravació d’aquest disc ha comptat amb el seu trio de sempre, el format per: Ricardo Belda al piano, Lluís Llario, al contrabaix i a la bateria Felipe Cucciardi.

El grup es caracteritza per fer adaptacions al valencià de les lletres originals de temes tan coneguts com: Misty (Tot es gris), Autumn Leaves (Les fulles mortes), Cheek to cheek (Ballem juntes), The shadow of your smile (L’ombra del teu somriure), etc.

Les noves versions d’aquests clàssics adquireixen una nova musicalitat contemporània on els arranjaments originals, donen pas a la improvisació que està present en tots els temes del repertori.

Recordem amb “Com un gust meu” cançons tradicionals del gènere jazz, ara actualitzades, cançons que sedueixen a l’oient, interpretades en la nostra llengua.

En aquesta ocasió presentarà el disc en formació de quintet, amb Lucas Ibáñez a la guitarra.

.

CRISTINA BLASCO, veu

Cristina Blasco és una de les veus més representatives del jazz espanyol. Cantant professional des de 1990, ha aconseguit fer-se un lloc en el panorama musical.

La música corre per les seues venes, va créixer en una llar on aquesta va ocupar sempre un paper rellevant. El seu pare tocava la guitarra i al tocadiscs no li donaven treva. El seu  progenitor, com  apassionat del  Jazz va fer que aquest estil calara fort en Cristina. Molt jove descobreix que el seu és cantar i que a més ho fa bé.

És en els seus anys de facultat on aquesta valenciana juntament amb altres músics, formant algun grup, s’involucra al cent per cent i comença a llaurar-se un futur dins del món de la música.

En els seus 27 anys de trajectòria ha anat pujant esglaó rere esglaó, guanyant-se a pols cada èxit que ha collit. Una carrera que, amb pas ferm i segur, sent una dona forta i amb les idees molt clares, ha aconseguit per ella mateixa. Cristina es declara una autodidacta. Compagina la seua carrera com a cantant amb la docència des de fa vint anys, fent classe de cant modern i tècnica vocal, tot el seu aprenentatge el pot transmetre ara als seus alumnes.

Ha compartit cartell amb alguns dels grans; com Celia Cruz, Arturo Sandoval, Joao Bosco, Chano Domínguez o Mayte Martín.

L’any 2000 grava el seu primer àlbum en solitari, “La vida és un somni”, amb Ricardo Belda, Joan Soler, Felipe Cucciardi, David Pastor, Luis Llario i Toni Belenguer. Durant cinc anys va presentar el programa “Sí al jazz”. Ha col•laborat en diferents gires amb Sedajazz, Enjazzats, Jazzbona i En Clau de jazz. En 2012 presenta el seu treball de jazz en valencià, “*Com un gust meu”, on l’acompanya el seu trio habitual. I amb el grup de latin jazz “Semilla negra” edita a l’abril de 2015 el seu disc gravat en els Estudis Morgana de València. En aquests moments es troba immersa en  un nou treball, es tracta d’un tribut a Chavela Vargas que porta per títol, “La Chamana”.

Entre la seua discografia podem destacar;  “La vida és un somni” Cristina Blasco Septeto. CD 0008, 2003; “Músiques del Carmen” Cristina Blasco Quartet. Rocko 083 CD, 2000; CD Sampler ”Promusics”, 2003; Dolçaina en concert. “*Vent de Llevant”, 2001; David Civera”Ayer como hoy”, 1998; Ximo Tébar ”Homenaje a Lou Bennet”; Óscar Briz i els cors d´aram “El temps ja ha arribat”; DÓNA´M JAZZ, E.G. Tabalet (934 CD), 2003; Pepa Blasco & Sweet Jazz “Casino nights”, 2010; Oscar Briz i Cristina Blasco “Hotel paradís”, 2011; “Semilla Negra” -latin jazz- Sedajazz Records, 2015.

(https://todoturia.com/cristina-blasco-cantante-de-jazz/)

 

RICARDO BELDA

Pianista nascut a València en 1960. En 1973 va començar els seus estudis de piano en el conservatori de la seua ciutat, i és a partir de llavors quan va començar a dedicar-se professionalment a la música. En 1983 va començar a interessar-se per la música de Jazz, estudiant-la pràcticament de forma autodidacta, col·laborant en Seminaris i rebent algunes classes particulars. No obstant açò, ja en 1987 va quedar demostrat el seu talent en aconseguir el primer premi de l’III Concurs de Jazz de la Diputació Provincial de València. A partir d’aqueix moment va començar a participar amb el seu trio en diversos Festivals de Jazz d’Espanya, entre els quals cal destacar l’IX Festival de Jazz de Madrid l’any 1988, compartint escenari amb figures de la talla de Keith Jarret, Miles Davis, Chick Corea i Tete Montoliu, entre uns altres.

Seguidor de les tendències musicals iniciades pels grans pianistes Herbie Hancock, McCoy Tyner i Bill Evans, ha evolucionat creant un estil propi i, des de fa alguns anys, és un dels pianistes més benvolguts del panorama jazzístic nacional.

Ricardo Belda ha sigut col·laborador permanent del grup del guitarrista Ximo Tebar, amb el qual ha realitzat gires i concerts a Espanya, Europa, URSS i Amèrica Central. Així mateix, ha realitzat gires amb interpretes de prestigi internacional com Johnny Griffin, Sony Fortune, Junior Cook, Wallace Roney, Jimmy Owens, Billy Brooks, etc….

Des de 1992 i fins a 1996 col·labora amb el grup de música pop “Presuntos Implicados”, en la seua formació de directe. També cal destacar la col·laboració en el Festival de Jazz de Montreaux l’any 1994.

A partir de 2000 i fins a 2002 va realitzar com a músic i actor l’obra de teatre “El Pianista d’Oceà” (Albena Produccions i Tanttaka Teatroa). Va realitzar una gira d’aproximadament 90 funcions per tota la Comunitat Valenciana i per la resta d’Espanya, obtenint grans èxits i molt bones crítiques.

Al març de 2001 és nominat juntament amb Carles Santos i el grup Amores, a la millor composició musical per a teatre en els Premis de les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana.

Al desembre de 2001 rep el premi al millor pianista de Jazz de la Comunitat Valenciana en el Certamen d’I Premis Promusics 2001, i és nominat amb el seu grup “Ricardo Belda Trio” al millor grup de Jazz, juntament amb Luis Llario i Felipe Cucciardi, que són premiats com a millor contrabaixista i millor bateria respectivament.

Actualment compagina els seus concerts de Jazz amb la docència, impartint classes de piano en les escoles de música Albereda de València i Taller 3 de Castelló.

A més de participar en la gravació d’uns quants discos d’altres músics, ha gravat com a líder “Habitación Blanca” (EGT), “My Ideal” (2003, Omix) i “El principio” (2007, Omix).

Actualment està rodant el seu nou projecte amb Arantxa Domínguez, “Sólidos”.

http://www.allegrocm.com/belda_profesor.php

 

 

 

Lucas Ibáñez, guitarres

 

Comença els seus estudis musicals a l’edat de 8 anys en la Societat Musical d’Alzira i amb 12 anys es decanta per la guitarra clàssica on adquireix  la seua principal formació. Posteriorment continua els seus estudis en l’especialitat de guitarra flamenca i en el Conservatori de Música Mestre Vert de Carcaixent on obté la diplomatura l’any 1995.

A partir d’aquest moment cursa més estudis relacionats amb la música moderna, rock, pop o bossa nova i en aquesta època de formació, realitza diversos cursos d’especialització en guitarra de jazz i assisteix habitualment a  seminaris orientats a les músiques creatives.

Durant cinc anys estudia harmonia moderna i arranjaments musicals amb el professor Daniel Flors i a més Lucas té una àmplia experiència relacionada amb la informàtica musical i estudis d’enregistrament.

Durant els seus primers anys com a professional,  es dedica a tocar en diverses agrupacions musicals de diferents estils (orquestres, grups de rock, pop, etc,). Actualment  està immers en diversos projectes com a guitarrista solista, com ara Personal Matters, dedicat al jazz experimental.

Dels seus enregistraments podem destacar: “Django & Holiday” amb la cantant Celia Mur o col·laboracions en diferents àlbums del cantautor de L’Alcúdia, Óscar Briz, “Dos Gardenias” amb Sole Giménez, ”Com un gust meu” amb Cristina Blasco i “Personal Matters” al costat d’Amadeu Adell i Pere Munuera.

 

LUIS LLARIO, contrabaix

Naix a València. Als 16 anys inicia els seus estudis de solfeig i contrabaix en el conservatori de música de València i més tard en el conservatori de Tenerife.

Des dels 18 anys treballa com a músic professional en estudis d’enregistrament i realitza gires per tota Espanya acompanyant a diversos cantants i orquestres.

En 1975 decideix dedicar-se professionalment al Jazz integrant les formacions “Triple Zero” i “València Jazz”, grups pioners del Jazz a València.     

Entre  els  músics  i  grups  als  quals    ha  acompanyat  cal  destacar:

Dave Schnitter, Johnny Griffin, Sean Levitt, Wallace Roney, Sonny Fortune, Junior Cook, Tete Montoli, Jimmy Owens, Eddie Henderson, Idris Muhammad, Lonnie Smith, Ximo Tébar, Perico Sambeat, Ramón Cardo, Carlos Gonzálbez, Joan Soler, Ricardo Belda, Felipe Cucciardi, Jeff Jerolamon, David Pastor, Grant stewart, Donald Edwards, Jim Rotondi, Jerry González, Eric Alexander, Michel Camilo, Pepe Ribero, José Reinoso, Julio Montalvo, Roque Martinez, etc.

Luis Llario ha sigut guardonat al llarg de la seua carrera en diferents ocasions. Al desembre del 2001 rep el premi al millor contrabaixista de Jazz de la Comunitat Valenciana en el Certamen d’I Premis Promúsics 2001, també comparteix la nominació al millor grup de Jazz amb “Ricardo Belda Trío”, juntament amb Ricardo Belda i Felipe Cucciardi que també són premiats com a millor pianista i millor bateria respectivament.

Ha realitzat concerts i gires per tot el món i ha participat en nombrosos festivals internacionals dins i fora del nostre país.

L’any 2000 va compondre amb el saxofonista Ramón Cardo el tema “Luna” per a la banda sonora  de la pel·lícula, “Severo Ochoa. La conquista de un Nobel”, interpretant el tema en una de les escenes de la pel•lícula al costat de Ramón Cardo, Ricardo Belda i Felipe Cucciardi. L’any 2002 realitza un Espot publicitari del cotxe Honda, per a la seua emissió al Japó.

 

 

 

FELIPE CUCCIARDI, bateria

València, 1964. Completa la seua formació en «Estudi de Música» de València i «Taller de Músics» de Barcelona. Seminaris amb Joe Hunt, Billy Hart, Jordi Rossi i Billy Higgins. Ha treballat en els grups de Lou Bennett Trio, Ximo Tébar Jazz Group i Ricardo Belda Trío, entre altres. Ha participat en enregistraments per a obres de teatre, pel·lícules i programes de TV. Intervé habitualment en festivals de Jazz, concerts i clubs en tot el territori espanyol, a més de realitzar gires de concerts també per Itàlia, Grècia, França, l’Índia, Centreamèrica i l’URSS. Durant dos anys consecutius, 2001 i 2002, rep el Premi al Millor Bateria en els premis Promúsics.

Ha participat en l’enregistrament de més d’una trentena de discos. El seu enregistrament amb Ximo Tébar «Anís del Gnom» és premiada per «Quaderns de Jazz» com un dels millors discos de l’any i «Són mediterrani» és considerat per la revista “Voices” com un dels 100 millors discos de la dècada. “My ideal”, enregistrament fet amb Ricardo Belda i Luis Llario, és considerat per la crítica com un dels millors discos de Jazz de la dècada. Un dels seus últims treballs, l’enregistrament «Al voltant de Mompou» de Daniel Picazo Trio, ha tingut també un acolliment molt positiu per part dels mitjans. Participa en l’enregistrament de la B.S.O de les pel·lícules “Ningú com tu ”de Criso Renovell i «Severo Ochoa, la conquesta del Nobel» de Sergio Cabrera i en les obres de teatre “Lennon” i “El somriure de Lorca” de Bambolina Titelles. Paral·lelament, s’ha dedicat a l’ensenyament en diferents escoles i ajuntaments de la Comunitat Valenciana i ha realitzat clínics en escoles i conservatoris de tot el país. També participa des de 1997 en les Audicions per a escolars del Palau de la Música de València. És autor del llibre “La bateria acústica», que s’ha traduït fins i tot al Braille. Escriu habitualment articles en les revistes especialitzades “Bateria Total”, “Bateria i Percussió” i “Mass Bateria”. És endorser de Sabian.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: