Vicente Espí Quartet, presentació del nou disc ‘Espiral’

ALJAZZIRA JAZZ CLUB

 presenta

 

Vicente Espí Quartet

presentació del nou disc

ESPIRAL

 

Dissabte, 17 de febrer de 2018

Auditori de la Casa de la Cultura

19:30 hores

.

 

Vicente Espí Quartet ESPIRAL

JESÚS SANTANDREU, saxo tenor

IVÁN CEBRIÁN, guitarra

MASA KAMAGUCHI, contrabaix

VICENTE ESPÍ, bateria

.

Vicente Espí presenta el seu nou CD, Espiral (2018), sis anys després del seu cèlebre Dogs Sounds, un dels millors discos editats en terres valencianes en l’última dècada, i que també va presentar a l’auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira.

En aquesta nova presentació l’acompanyaran els músics amb què va gravar l’àlbum: el mestre del saxo tenor Jesús Santandreu, el guitarrista Iván Cebrián i el carismàtic i original contrabaixista japonés Massa Yamaguchi, ben conegut per tots nosaltres. Un autèntic luxe.

Perico Sambeat escriu aquesta nota sobre aquest disc: “Espiral és un disc fabulós. Vicente Espí, Jesús Santandreu, Massa Kamaguchi i Ivan Cebrián, antics coneguts meus, companys en mil projectes, es compten entre els meus músics favorits. Els temes són tots de Vicente Espí i són una mostra de la seua maduresa i bon fer. Tots ells emanen una sana irreverència, gràcies a la contínua interacció dels quatre músics i a un perfecte balanç entre tradició i modernitat. Felicitats, Vicente”.

.

Vicente Espí

Baterista, percussionista i compositor. Nascut a València, va estudiar en el Conservatori Superior d’Issy-Les-Molineaux (París). El seu primer grup, amb N’Guyen Lee, arriba a la final del Concurs Internacional de Joves Intèrprets de la Défense a la capital francesa. A França rep classes del percussionista Daniel Humair i col·labora amb músics com David Rose i Stefan Persiani, entre uns altres, i al seu retorn a València, amb grups i músics nacionals i internacionals, com Carlos Gonzálbez Trio, Monty Waters, Ramón Cardo, Jorge Pardo o Dave Schnitter (saxofonista dels Jazz Messengers d’Art Blakey). De tornada a França, imparteix classes a Montpeller i treballa amb el seu propi trio.
Després de traslladar-se una altra vegada a Espanya toca amb músics com Perico Sambeat, Albert Bover, Jesús Santandreu, Paco Charlín, Abe Rábade, Kirk McDonald, Fabio Miano, Joan Soler, Jordi Vilà, Mario Rossy, Santi Navalón, Albert Sanz, Vicente Macián, Toni Belenguer, Amadeu Adell o Voro García.
Actualment lidera els projectes o grups Trascoltrane, Free Line Experience Quintet, Dog Sounds, Vicente Espí Trio i, ara, Espiral.

Jesús Santandreu
Saxofonista tenor i compositor nascut a Carcaixent, València. Va ingressar en la Berklee College of Music de Boston, on va obtenir en 2000 la llicenciatura superior en Performance amb la qualificació de Magna Cum Laude.
Com a instrumentista compta en el seu haver amb més de vint produccions discogràfiques, d’entre les quals destacaríem “Out of the Cage” (Fresh Sound Records, FSNT 289) i “Sound Colors” (Fresh Sound Records, FSNT 340), en les quals lidera la formació aportant únicament composicions originals.
En el camp de la composició jazzística ha sigut guardonat amb un esment i un segon premi del “Concurs de joves compositors de jazz de la SGAE” en les edicions de 1995 i 1996 respectivament.
Les seues peces simfòniques han sigut interpretades a Brasil, EUA, Portugal i Espanya, rebent encàrrecs de composició de diverses institucions. La seua peça “La nit de Brahma” fou obra obligada en la 1ª secció del certamen internacional de bandes de música de València en 2010. Ha impartit classes magistrals en qualitat de compositor resident en la Middle Tennessee State University (Tennessee), St. Thomas University (Minnesota), i en qualitat de professor en la Universitat d’Algarve (Portugal), Conservatori Professional de Jobra (Portugal) i en la Universitat d’Aveiro (Portugal).
Recentment, la seua obra “Oneiric Discourse”, peça concertant per a saxofon tenor i ensemble simfònic de vents, es va estrenar en l’Orchesta Hall de Minneapolis interpretada per la St. Thomas Symphonic Wind Ensemble i el propi compositor com a solista.
Actualment compagina la composició, els arranjaments, la docència i els concerts com a instrumentista.
Encara que Santandreu va començar com a intèrpret de saxofon alt, des de 1997 toca exclusivament el tenor. En el seu llenguatge hi ha elements de Jerry Bergonzi, que va ser professor seu a Boston, Joe Henderson i John Coltrane entre uns altres, però integrats en un estil personal, vehement, harmònicament ric i amb un gran sentit del ritme.

Iván Cebrián, guitarrista de València, llicenciat en la Royal School of Music, i posteriorment mudat a Los Angeles, Califòrnia, on va estudiar en diversos seminaris i classes particulars amb grans músics reconeguts internacionalment; ha format part d’importants formacions com Perico Sambeat Hot Rats Ensemble, Perico Sambeat Big Band, Gabriel Schwartz Brasiliana, Ramón Cardo Quartet, Sedajazz Big Band, Soul Tubes, Sole Giménez, Astrid Asher, Rubén Carlés Quartet, Playground, Jesús Santandreu Compendium, Vicente Espi Quartet, entre uns altres, i dirigeix el seu projecte personal Iván Cebrián Trio; com a músic de sessió ha treballat en alguns dels estudis més importants d’EUA, com Studio City Sound, amb el mític enginyer de so Tom Weir, ha gravat bandes sonores de videojocs per a UBISOFT (Los Angeles), i música per a televisió i ràdio.

Massa Kamaguchi
Als 14 anys, va començar a tocar el baix elèctric després d’escoltar un disc de Jaco Pastorius. En 1985 va començar estudis d’enginyeria en la universitat de Hosei (Tòquio), alhora que rebia classes de contrabaix amb Yoshio Ikeda, antic alumne de Gary Peacock.
En 1990 ingressa en el Berklee College of Music de Boston. Allí toca amb els millors músics com ara Geoge Garzone, Bert Seeger, Hal Crook, Herb Pomeroy i Frank Carlberg. Quatre anys més tard, ja a New York, treballa amb diferents formacions al costat de Frank Kimbrough, Sonny Simmons, Ben Monder, David Murray, Toots Thielmans, Tony Malaby o Charles Gale, entre uns altres. Grava amb Frank Kimbrough, Paul Motian, Ron Horton, Dave Douglas, Sonny Simmons, Tony Malaby, John O’Gallagher, Russ Lossing i Billy Mintz.
En 2006 es va traslladar a Barcelona, on continua col·laborant amb músics nord-americans amb els quals grava i realitza gires, així com amb solistes europeus com ara Albert Bover, Perico Sambeat, Albert Sanz, Gorka Benítez, Marco Mezquida, Miguel Fernández, i Sara Serpa.
Instrumentista notablement intuïtiu, Massa Kamaguchi és posseïdor de un so molt personal gràcies al seu intimista acostament al contrabaix. El seu timbre càlid i ric, al costat del seu estil modern, el defineixen com un excel·lent músic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: