17 Mostra de Jazz al Carrer, Alzira, del 9 al 13 de juny

Divendres, 12 de juny

Cloenda de la temporada de Jazz i Cinema

A les 20 hores, projecció de la pel·lícula de Francis F. Coppola, “Cotton Club”.

En acabar la pel·lícula, se servirà un vi d’honor al claustre.

A continuació, a les 23 hores, concert de Julián Sánchez New Quartet, amb Julián Sánchez (trompeta), Marco Mezquida (piano), Bori Albero (contrabaix) i Ivo Sans (bateria)

.

[Reproduïm la biografia de Julián Sánchez, que apareix a la seua web]

Fill dels seus pares Carmen i Genadio, va nàixer en Huétor Vega (Granada) un calorós cinc d’agost de 1980. La música sempre ha estat present en la seua casa de mà del seu pare. Als 9 anys i estant en el si de la Banda de Música del seu poble natal, el seu oncle Luis li regala uns enregistraments de Benny Carter, Roy Eldridge i Charlie Parker. Des de llavors se submergeix en el jazz compartint la seua afició amb col·legues de la seua ciutat i combinant-la amb els seus estudis de música clàssica en el Conservatori Superior de Música de Granada i de Magisteri musical en la Universitat. Amb el temps va ser incrementant-se l’amor per la improvisació i el jazz fins que la pròpia necessitat va fer que haguera de traslladar-se a Barcelona on va trobar l’ambient propici i un alt nivell musical entre els seus companys dels quals encara segueix aprenent avui dia. Així obté el Títol Superior de Jazz per la ESMUC formant part al mateix temps de l’escena jazzística amb més projecció de la ciutat. Després complementa la seua formació a Nova York, on des de llavors viatja periòdicament per a perfeccionar amb músics com Joe Magnarelli, Ralph Alessi, Tony Malaby, Bill Mchenry, Ingrid Jensen i Avishai Cohen entre uns altres.

El seu sentit musical i la seua increïble energia posada sempre al servei de la música i de les persones li ha portat a tocar amb grans músics i formar part de projectes com Chano Domínguez “New Flamenc Sound”, “Flamenc Big Band” de Perico Sambeat, Bruce Barth, Dave Santoro i Rudy Royston, Jorge Pardo, Rubem Damtas, “Nou Nonet” de Joan Monnè, “Horacio Fumero Trio”, Jordi Rossy, Paul Stocker, Samuel Torres, Dick Oatts, Bob Mintzer, Enrique Oliver Quintet, Ramón Card, Toni Belenguer, Tomasito, “el Piraña”, Mario Rossy, “Sonora Big Band de Cadiz”, “Joven Big Band Nacional“, “Big Band de Terrassa”, “Big Latin Band de Barcelona”, “Pedro Cortejosa Septet”, Juan Galiardo, Sergio Pamies Grup, “Big Acustic Band “BAb”, “La Canalla”, Javier Ruibal, Miguel Poveda, Michael Tomas, entre uns altres.

Ha actuat en festivals de jazz nacionals i internacionals com el Festival de Jazz de Sant Sebastián, *North Sea Jazz Festival, Nice Jazz Festival, Vienna Jazz Festival, Festival de Jazz de Terrassa, Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Festival de Jazz de Madrid, Jazz en la Costa (Granada), Jazz in situ de Quito (Equador), Jazz Festival Warsaw (Polònia), i escenaris com el Carnegie Hall de Nova York.

A part de tot açò, el seu compromís més gran amb la música ve per mitjà de la composició i de la creació i el treball en els seus propis projectes: “Sánchez & Galiana Duo”, juntament amb el pianista Javier Galiana amb qui grava Aires Vol.1 (2009) i Aires Vol.2 (2011) aquest últim en col·laboració amb el quartet de corda Murillo i tots dos sota el segell Nòmada 57 de Barcelona. El grup “Sindicato Ornette” al costat del saxofonista Ernesto Aurignac, el bateria Ramón Prats i el contrabaixista Paco Weth amb el qual han editat el seu concert en directe “Live at Clasijazz”; Parkerland Nonet amb el seu disc Parkerland editat amb Sedajazz; Free Art Ensemble (FAE), col·lectiu format a Barcelona juntament amb grans músics emergents en l’actualitat del jazz nacional hereus del llegat free dels 60; Tumbando a Monk, sextet de latin-jazz que rendeix tribut al prestigiós pianista Thelonious Monk.

A més cal assenyalar que ha sigut becat per la Junta d’Andalusia i la Generalitat de Catalunya i que va ser guanyador de l’II Certamen Internacional de Solistes de Alcañíz (Terol).

En la seua faceta pedagògica ha sigut professor de trompeta jazz, iniciació al Jazz i blegue en nombrosos cursos, destacant la seua labor en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, i Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València.

http://www.juliansanchezmusic.com/biografia

Ací teniu un tast: https://vimeo.com/70237485

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: