Juan Ull Quartet, Ciudade

ALJAZZIRA JAZZ CLUB

presenta

 

Juan Ull Quartet

Presentació del disc Ciudade

Ciudade.

Juan Ull, saxo

Roger Mas, piano

Tom Warburton, contrabaix

Mariano Steimberg, bateria

.

Dissabte, 7 de Març de 2015

Auditori de la Casa de la Cultura, a les 19:30 hores

Entrades: General 3€ / Reduïda (Carnet Jove i jubilats) 2€

.

“Ciudade és gent al teu voltant, és u mateix entre la gent,

és el soroll dels pensaments, és la música dels carrers,

sona a malenconia i a esperança,

conté llums i ombres,

el daurat del mig dia i el blau de la nit.

Ciudade és el que queda del dia,

és on visc i on vull ser.”

 

Ciudade és el projecte discogràfic de Juan Ull. És una col·lecció de cançons urbanes, totes composicions originals del saxofonista alzireny.

 

La gravació d´aquest àlbum és el resultat de més de cinc anys de idees i composicions pensades per a quartet de jazz. No és l´única forma en la que escric música, però si és una de les que més m´agrada per la interacció i aportacions de la resta del grup. En aquest projecte l´aportació dels músics ha sigut determinant. Les imaginatives línies de baix de Tom amb la contundència i versatilitat de la bateria de Marc són el motor que sosté i mou endavant aquestes cançons. El piano de Roger és imprescindible. La forma d´interpretar els meus temes és com jo mateix ho faria i els seus desenvolupaments i improvisacions són brillants, creatives i profundament belles.

 

Tot va començar amb una conversa amb Tom durant una de les jams al Jamboree. Li vaig mostrar alguns dels meus temes i de seguida ja estàvem pensant quins músics serien els adequats per donar vida al projecte. Marc també es va interessar de seguida i finalment després d´unes cerveses a la cafeteria de l´ESMUC, escoltant una maqueta dels meus temes al ipod, Roger es va apuntar al projecte.

 

Durant la gravació hi va haver una molt bona connexió entre tots nosaltres i amb Juanjo, el tècnic de so. No trigarem gaire en agafar aquest punt en el que la música flueix i senzillament deixes que la comunicació i les idees s´obrin camí. De fet, els meus temes preferits del disc com En Mi Pensamiento es varen enregistrar en una única toma.

 

També és important destacar el magnífic treball de mixing i masterització de Lars Nilsson al seu estudi de Suècia. Vaig escollir aquest enginyer perquè m´encantava els seus treballs per a la ACT record label, un dels segells discogràfics més prestigiosos pel que fa al jazz contemporani. També va ser important el fet que el Lars és músic ell mateix. Crec que per fer el mix de qualsevol composició el tècnic ha de tenir la mateixa creativitat, sensibilitat i musicalitat que la resta de músics.

 

El àlbum acaba amb un tema anomenat Ferrol. Aquest tema el vaig escriure uns dies abans de la gravació. No s´havia tocat mai. Cap music l´havia escoltat. Els vaig dir que tenia un tema nou, que no més haurien de llegir al final del dia, una vegada haguéssim acabat de enregistrar-ho tot i que el mateix so del tema tancaria perfectament l´àlbum. Així va ser.

 

Juan Ull

Ciudade - sessió de gravació.

Juan Ull

Saxofonista i compositor va nàixer a Alzira en 1972. Va cursar el seus estudis de música al Conservatori Superior de València on va obtenir el títol de Professor Superior de saxofon Clàssic en l´any 1998. L´any 2000 es trasllada a Philadelphia on rep classes de Gary Thomas, Odean Pope i Ben Schacter al temps que participa en l´escena jazzística de la ciutat. Realitza un semestre d´estudis en història del Jazz amb David Baker a la Universitat de Indiana. Aquest mateix any rep la prestigiosa beca de la Fundació La Caixa per a la realització d´un màster en Jazz Performance & Composition amb George Garzone i David Matthews a la New York University on es gradua amb les màximes qualificacions al Maig del 2003. De volta dels Estats Units comença estudis de doctorat a la Universitat de València alhora que treballa com a professor de saxofon als conservatoris de Sevilla, Màlaga i Pamplona. Al 2010 obté el Títol de Professor Superior de Música en la especialitat de Jazz a la Escola Superior de Música de Catalunya ESMUC.

En l´actualitat viu a Barcelona on realitza la seva tasca com a docent al temps que desenvolupa la seva carrera com a compositor i intèrpret.

.

Roger Mas

Natural de Barcelona, té una dilatada carrera com a jazzman, ha col·laborat amb músics de la talla de Perico Sambeat, Carles Benavent, Marc Ayza, Marc Miralta, Eladio Reinón, Horacio Fumero, Joe Magnarelli, Gorka Benítez, etc. Ha aconseguit nombrosos premis i guardons, tant com a concertista com a compositor.
Actualment és professor de piano jazz especialitat i piano jazz repertori clàssic al Centre d’Estudis Superiors del País Basc Musikene, Professor de piano jazz a l’ESEM del Taller de Músics de Barcelona i al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona .

.

Mariano Steimberg

Va començar a tocar bateria amb 13 anys en BS As, Argentina, d’on se’n va anar a Los Angeles i es va graduar amb honors i amb el premi al millor bateria de jazz en 1996 en el Musician´s Institute. Ha tocat amb Luis Salinas, Horacio Fumero, Perico Sambeat, Bill McHenry, Albert Sanz, Javier i Walter Malosetti i un llarg etc. Ha gravat recentment un disc de col·laboració de música brasilera al costat de Joyce, Chico Pinheiro, Roberto Menescal, entre d’altres.

.

Tom Warburton

Natural de Kansas, Tom estudia amb David Baker i Pat Harbison a la prestigiosa Indiana University. Allà participa en master classes amb Dave Leibman, Fred Hersch, Dave Holland, John Scofield, Christian McBride, John Abercrombie, James Moody, Kenny Garrett, Drew Gress, Greg Osby, Chris Potter. El 1998 Tom comença la seva carrera professional actuant a Chicago, Indianapolis, Colom o Louisville amb grans del jazz com Melvin Rhyne, Claude Sifferlen, Rob Dixon o Steve Allee. Tom es trasllada a Chicago i freqüenta sessions dirigides pel llegendari saxo Von Freeman en el nou apartament Saló i estudis de jazz amb el veterà baix Chicago Dennis Carroll. El 2002 Tom es gradua de la Universitat d’Indiana amb honors i es trasllada a Barcelona, Espanya.

Tom és un dels sideman més demandats a Espanya i ha compartit escenari amb artistes com, Chico Freeman, Bennie Wallace, Steve Grossman,, Mark Turner, Aaron Parks, Rick Margitza, Matt Renzi, Richie Cols, Jessie Davis, Pierre De Bethman, Joe Magnarelli, Aaron Goldberg, Baptiste Trotignon, Seamus Blake, Avram Fefer, Ryan Blotnick, Donald Brown, Tim Ries, Charles Davis, Ben Sidran, Perico Sambeat, Maria Neckam, Abdu Salim, Jerry González, Chris Cheek, Aruan Ortiz, Kevin Mahogany, Damon Brown, Jorge Rossi, Judy Niemac o Alvin Queen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: