Albert Sanz – Antonio Serrano Duo

14a Mostra de Jazz al Carrer

Albert Sanz – Antonio Serrano Duo

Divendres 15 de juny de 2012, a les 23 hores
Claustre de la Casa de la Cultura, d’Alzira
Entrada lliure


   

ALBERT SANZ, piano
València, 1978
http://www.albertsanz.net
Els meus pares han estat la meua primera influència musical. Josep Sanz, mon pare, és pianista, compositor, director d’orquestra i ensenya al Conservatori de València. Mamen Garcia, ma mare, és cantant, pianista i escriu precioses cançons. Són influències molt fortes, encara que indirectes, ja que no em vaig interessar en estudiar música de forma autodidacta fins els catorze anys, a través del baix, la guitarra, el sintetitzador i finalment el piano, ja en el Conservatori de València, després al Taller de Músics de Barcelona i, més tard, al Berklee College of Music a Boston, on em vaig graduar l’any 2002. Tot seguit m’instal•le a Nova York, on he treballat amb músics com Kurt Rosenwinkel, Larry Grenadier, Jeff Ballard, Joe Lovano, Mark Turner o Chris Cheek, a banda de tocar tot el que he pogut amb tants d’altres grans músics que viuen a aqueixa ciutat. Així he tocat en festivals i clubs d’arreu del món.
Ara visc a València i toque habitualment amb Perico Sambeat, Masa Kamaguchi, Joe Smith, Raynald Colom David Xirgu, Carme Canela, Jorge Rossy, Jordi Matas, Guillermo Klein…
Premis:
– Tete Montoliu atorgat per la SGAE al millor pianista revelació l’any 1999.
– Millor disc de Jazz espanyol de l’any per la revista Cuadernos de Jazz, pel disc Des d’aquí.
– La Cartelera Turia (València) a la millor contribució musical 1999.
– Membre de la EJYO (European Jazz Youth Orchestra) l’any 1997.

Enregistraments com a líder:
– Albert Sanz Trio: O que serà (Contrabaix, 2012)
– Albert Sanz Trio: Metamorfosis (Fresh Sound Records, 2007)
– Albert Sanz y los Once Dedos: El Fabulador (Xabia Jazz – Institut Valencià de la Música, 2005).
– Los Guys (Fresh Sound Records, 2004), gravat ”en viu” en NY.
– An introduction to “Kalifactors” (Fresh Sound Records, 2002).
– Des d’aquí (coliderat amb David Mengual) (Satchmo Records, 1999).

Ha col•laborat com acompanyant en una desena de discos tant a l’escena de NY com a Espanya, entre els quals s’hi troba En la imaginación, amb Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio.

ANTONIO SERRANO, harmònica
Madrid, 1974

Va començar els seus estudis musicals als set anys. El seu pare el va iniciar en aquest art, ensenyant-li les claus fonamentals per aprendre a tocar qualsevol instrument i interpretar qualsevol estil musical sense esforç. A banda d’això, va realitzar estudis de piano, violí, percussió, lectura musical (solfeig), harmonia, història de la música, història de l’art, conjunt coral i estètica als conservatoris de Madrid i Alacant.

Ràpidament, va començar a destacar com a harmonicista i, després de guanyar diversos concursos nacionals i internacionals, va ser cridat pel gran mestre Larry Adler per tocar amb ell en un concert organitzat per les Nacions Unides a París, on va compartir escenari amb Lorin Maazel, James Galway, Salvatore Accardo, Barbara Hendricks, Plácido Domingo, etc… Arrel aquesta col•laboració, va iniciar una gran amistat amb Adler, que va durar fins a la seva mort el 2001.

Durant la seva carrera com a harmonicista clàssic, Serrano ha tingut la oportunitat de tocar amb les orquestres simfòniques de: Hidelberg, Kiel, Radio Televisión de Colònia, Estambul, Bèlgica, Europea, Radio Televisión Española, Granada, Sevilla i Las Palmas, realitzant enregistraments amb les de Colònia, Las Palmas, O.R.T.V.E., i l’Europea.

Serrano, inquiet per naturalesa, va decidir iniciar-se al jazz després d’escoltar Louis Armstrong i alguna gravació de Toots Thielemans. Per aquest motiu va estudiar de forma autodidacta, escoltant altres músics. A la seva encara curta carrera jazzística, es pot dir que ja ha tocat amb la majoria dels més importants músics del panorama jazzístic, com Perico Sambeat, Chano Domínguez, Jorge Pardo, Carles Benavent, Tino di Geraldo, Guillermo McGill, Lou Bennett, Carlos Carli, Horacio Icasto, Albert Sanz, Joshua Edelman, David Mengual, Javier Colina, Dan Rochlis, Bob Sands, Ivan Linns, Jerry González, Toots Thielemans o Wynton Marsalis. També ha col•laborat en projectes discogràfics amb Carles Benavent, Horacio Icasto, David Mengual, Pedro Ruy Blas, Joshua Edelman, Tino di Geraldo i Paco de Lucía.

Tant com a acompanyant o com a líder del seu propi grup, ha pogut participar als festivals de Jazz de San Sebastián, San Javier, Alicante, Salamanca, Menorca, Ciudad Lineal, Madrid, Cazorla, La Rioja, Islas Canarias, I.V.A.M., etc…

Ha estat molt sol•licitat pels millors intèrprets de flamenc per col•laborar als seus discos i actuacions per tot el món. Són destacables les seves col•laboracions amb Vicente Amigo, Diego Amador (‘El Churri’), Esperanza Fernández, Joaquín Grilo, Ruben Dantas, Carles Benavent, Chano Domínguez, Juan Cortés, Tomasito, etc…

La versalitat d’Antonio Serrano per abordar qualsevol estil musical i interpretar-lo amb delicadesa i respecte, ha fet que la seva harmònica pugui escoltar-se també als discos de Pedro Guerra, Joaquín Sabina, Estopa, Rosana, Ana Belén, Rosario i Lolita Flores, Navajita Plateá, La Barbería del Sur, Tontxu, Ella Baila Sola, Germán Copini, Maita Vendecá, Armando Manzanero, Presuntos Implicados, Rosa León, Paloma Verganza, Homenaje a María Elena Walsh, Homenaje a Serrat (Serrat eres Único), Homenaje a Antonio Flores y Homenaje a Carlos Cano, entre d’altres.

A més, ha col•laborat a les bandes sonores de ‘Carne Trémula’, de Pedro Almodóvar, ‘Mamá es Boba’, de Santiago Lorenzo, ‘Impulsos’, de Miguel Alcantud, i ‘Tiempos de Azúcar’, de Juan Luis Iborra.

Tot i que la seva discografia en solitari és encara petita, el seu disc ‘En el Central’, enregistrat en directe al Café central de Madrid, amb el trio de Joshua Edelman, ha tingut una molt bona acollida per la crítica especialitzada en jazz. Altres discos d’Antonio Serrano són: Sesión continua (Nuevos Medios, 2004), amb el pianista Federico Lechner; El corazón al sur (2004), amb José Reinoso;
Armonitango (Limon Records, 2007), també amb Federico Lechner; Colina Serrano Project (Universal/Contrabaix), amb el contrabaixista Javier Colina, acompanyats per Guillermo McGill, a la bateria, i Iván Lewis “Melón”, al piano. Si considerem l’edat que té Antonio Serrano, podrem concloure que ens trobem davant d’un músic de gran sensibilitat, entregat profundament i des de la convicció més absoluta a l’art de la interpretació i creació musical.

(informació d’Antonio Serrano manllevada de http://www.jazzterrassa.org)

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: