Gorka Benítez Quartet

Aljazzira Jazz Club. Temporada 2006-2007

GORKA BENÍTEZ QUARTET

Presentació del disc, Bilbao (FSNT 281)

Gorka Benítez – saxo tenor; Jordi Matas – guitarra; Nic Thys – baix elèctric; David Xirgu – bateria

Dijous 3 de maig de 2007, a  les 22:30 hores. Auditori de la Casa de la Cultura, Alzira

.

GORKA BENÍTEZ

Nascut a Bilbao el 1966, estudia en el Conservatori de la seva ciutat, completant la seua formació al Taller de Músics de Barcelona i al Conservatori Professional de Badalona, i més tard obté una beca que li permet de passar tres anys a Nova York. En aquest temps perfecciona els seus estudis en diferents escoles i també amb professors particulars (Dave Kikoski, Billy Hart, Jim Hall, Barry Harris, Cecil Bridgewater …).

Graduat en Jazz Studies Program al Harbor Performing Arts Center.

A Nova York crea el seu propi trio on interpreta composicions pròpies i actua en diversos clubs, on també comparteix escenari amb Jim Leff, Walter Perkins, Max Roach, etc.

Actualment viu a Barcelona, on continua treballant amb el seu trio, a més de tocar amb Emilio Solla & Afines, Guillermo Klein Group, David Xirgu Ugrix, David Mengual en el grup ‘Monkiana’, amb ‘Condició Humana’, amb Joe Smith’ Melodic Workshop i en la Barcelona Big Latin Band entre d’altres formacions.

Ha obtingut nombrosos premis de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya. El 1997, fou triat el millor solista de vent de l’any i millor grup i millor disc de l’any amb Ugrix. El 1998 va repetir guardó com a solista i formà part de la formació premiada, Condició Humana, amb Xavi Maureta. El 1999 i el 2000 ha estat triat millor saxo tenor i ha participat en les gravacions premiades com a millors discs. El 2001, Gorka Benítez Trio fou premiat com a millor grup de jazz. El 2002, millor saxo tenor i millor grup, amb José Reinoso & Repique. El 2005 rebé els premis a millor solista de vent i millor disc de jazz del 2005 per Sólo la verdad és sexy (Revista Enderrock).

Ha fet gires per Japó, Portugal, Suïssa, Dinamarca, Finlàndia, Suècia i Grècia. Actua amb el seu propi grup a Bucarest, Munich, Valencianes i Gènova.

La productora Carretera i Mantra filma el dvd Gorka Benítez, i s’emet a les televisions locals espanyoles.

De l’extensa llista de treballs discogràfics en què ha participat, cal ressaltar: Xavi Maureta i Condició Humana Uara i Entropía; Carme Canela i la Orquestra de Cambra d’Andorra Cravo e Canela; David Xirgu Quartet Indolents i Ugrix; David Mengual Mosaic Nonet; Guillermo Klein y los Guachos Live in Barcelona; Emilio Solla Folcolores; Arthur Kell Quartet Traveller.

Com a líder ha editat els següents discs: Gorka Benítez Trio (1999), Fabou (2001), The Free Session (2003) i Sólo la verdad és sexy (2005).

Ja el 2006, participa al Festival de Tango de Buenos Aires amb Emilio Solla. En juny, ha estat de gira amb el seu grup a Marroc, gràcies a l’Instituto Cervantes. I acaba de publicar el seu darrer disc, Bilbao (Fresh Sound New Talent, 2006), que ens presentarà aquesta nit i del qual està rebent bones crítiques.
Des de fa alguns anys, és un dels saxofonistes més sol•licitats a Espanya.

La formació del grup és: David Xirgu, bateria; Nic Thys, baix; Dani Pérez, guitarra; Gorka Benítez, saxo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: