Just Friends Quintet

Aljazzira Jazz Club. Temporada 2006-2007

JUST FRIENDS QUINTET 

Dijous 29 de març de 2007, a  les 22:30 hores. Auditori de la Casa de la Cultura, Alzira

.

JUST FRIENDS QUINTET

Just friends (simplement amics), naix de l’amistat i coincidència entre els membres d’altres formacions jazzístiques anteriors.

Aquest grup es caracteritza per la seua frescura i joventut, deixant veure bones maneres d’entendre el jazz, amb un repertori que es basa principalment en estàndars de jazz i composicios pròpies, combinant diferents ritmes i estils: Swing, Bossa-nova, Funky, Latin.

El grup està format per Francisco Mifsud, Àlex Grau, David García, Josep Lluís Costa i Xavier Bosch.

Francisco Mifsud, trompeta. Titolat superior en música, té el seu primer contacte amb una banda de jazz amb la Jazz Big Band de Sueca, cap al 1996. És a partir d’aquest moment quan comença a formar part de dues prestigioses orquestres de jazz valencianes, Mediterrani Big Band i Sedajazz Big Band, actuant amb aquesta última formació en el Festival de Jazz de San Sebastian. Ha format part de l’orquestra simfònica de la comarca valenciana de l’Horta i a més a més, ha compaginat totes aquestes activitats amb altres agrupacions musicals de cambra, jazz i músiques de caire experimental. Actualment és professor de música a Barcelona.

David García, guitarra. Estudia guitarra amb Joan Soler, Lucas Ibañez i Nuno Ferreira. Harmonia moderna amb Ricardo Belda i Amadeo Adell. Forma part de diverses formacions com Tomatoes Blues Band, Clara Portal Quartet, Cool Side (jazz fusió), José Arocas Quartet i també ha tocat amb músics com Jesús Santandreu, Juan Ull, Amadeu Adell entre altres figures destacades del panorama jazzístic actual. Combina aquesta llavor amb la docència de guitarra i harmonia a l’acadèmia Eureka d’Alzira.

Josep LLuís Costa, contrabaix. Realitza els seus estudis musicals al Conservatori Mestre Verd de Carcaixent i estudia harmonia moderna a l’escola de Música Moderna d’ Alzira. Ha tocat amb formacions de diversos estils que van des de la música clàssica al jazz, passant pel rock, flamenc, tango, blues, i folk. Actualment col•labora amb Tomatoes Blues Band, Clara Portal Quartet i Juan Ull Quartet. Actualment és professor de secundària a la ciutat d’Elx.

Xavier Bosch, bateria. Estudia Percussió Moderna a Sedaví i València amb figures com James Green, Joan Furió i Felip Santandreu. Col•labora amb diferents formacions de música llatina com Josito y su Salsa i Night Batucada i diverses Big Bands de la Comunitat Valenciana. Actualment forma part de diversos grups de jazz com: Gav Miles Trio i Clara Portal Quartet.

Àlex Grau, Saxos. Realitza els seus estudis musicals als conservatoris de Carcaixent, València i posteriorment Castelló, on obté el premi fi de carrera. Ha estudiat harmonia moderna amb Ximo Cafarena, Francisco Blanco “Latino”, Toni Belenguer, Pedro lturralde i ha participat en diversos seminaris de jazz a la Comunitat Valenciana amb figures com Perico Sambeat, Jesús Santandreu i David Pastor. Ha format part de diverses formacions que van des de la música clàssica fins al jazz, passant pel latin, funky i fins i tot el rock progressiu. AIgunes d’aquestes formacions són les Big Bands de Sueca i Manlleu (Barcelona) i també grups de jazz com Busque a Jazz Sextet, Sitjam Quartet (Barcelona) i Just Friends Quartet. Combina aquestes activitats amb la docència musical.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: