José Reinoso Quintet: Candombe influenciado

Aljazzira Jazz Club. Temporada 2005-2006

JOSÉ REINOSO QUINTET

Candombe influenciado

José Reinoso – piano; Raynald Colom – trompeta; Hernán Flores – baix; Salvador Toscano – bateria; Nicolás Arnicho – percussió

Dijous 6 d’abril de 2006, a  les 22:30 hores. Auditori de la Casa de la Cultura, Alzira

JOSÉ REINOSO

Pianista nascut a Carmelo, Uruguay, el 1971. Aprén música de forma autodidacta començant la seua activitat professional als 14 anys com a teclista en bandes de rock de la seua ciutat natal.
Als 20 anys comença a estudiar música formalment, rebent classes de piano clàssic del professor Pablo Rilla (Montevideo).
El 1994 és becat per Berklee College of Music (Boston, U.S.A.). A Boston rep classes de Hal Crook, Ray Santisi, Joane Brackeen, Ed Bedner, Charlie Banacos, Alon Yavnai, fins el 1996.
Durant la seua estada a USA, la seua activitat com a pianista fou molt variada, formant part de grups de latin jazz, fusion i big bands.
El 1997 torna al seu país on treballa amb artistes de la talla de Nicolás Reinoso, Osvaldo Fatorusso, Héctor Bingert, Juan Cruz de Urquiza, Facundo Bergalli, Chico Novarro, entre d’altres. També des d’allí fa algunes gires a Argentina, Brasil i Europa, actuant a importants festivals amb el Meier Group (Montreaux Jazz Festival, Jazz a Vienne, Joan Les Pins Jazz Festival). Amb aquest grup grava tres discs amb la col•laboració del saxofonista Bill Evans.
El 1999 es trasllada a Barcelona, on resideix actualment. D’aleshores ençà ha tocat i/o gravat amb Perico Sambeat, Mike Mossman, Javier Limón, Luz Casal, Andrés Calamaro, Luis Salinas, Rosa Passos, Victoria Abril, Gustavo Bergalli, Horacio Fumero, Antonio Serrano, Raynald Colom, Marc Ayza, John Nugent, Terrassa Big Band, Mayte Martín, Miguel Poveda, Amelita Baltar. Ha participat en festivals a Suïssa, França, Itàlia, Malta, Grècia, Turquia, Suècia, Dinamarca, Marroc, Portugal, Brasil, Argentina, Uruguay i, per descomptat, a Espanya.
L’any 2002 rep el premi al “Millor Grup de Jazz 2002”, de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, pel seu projecte d’aleshores José Reinoso & Repique (South American Jazz) (Fresh Sound World Jazz). Amb aquest grup va participar el mateix any al Montreux Jazz Festival.
Des del 2003 és co-líder d’un projecte de “jazz sudamericà” amb l’harmonicista Antonio Serrano, amb qui ha gravat el cd El corazón del sur (New Mood Jazz)
El 2004 grava Candombe influenciado. Aquest àlbum és el debut discogràfic de José Reinoso com a líder, contant per a l’ocasió amb la participació de grans músics com ara Luis Salinas, Perico Sambeat, Raynald Colom i Antonio Serrano.
Aquest projecte de Candombe influenciado és un dels més interessants en l’àmbit musical del jazz a l’Estat espanyol. José Reinoso és un gran coneixedor de la tradició jazzística i de la música sudamericana, principalment d’Uruguay, l’Argentina i Brazil. El repertori del grup es conforma de peces originals de Reinoso, així com també de standards sudamericans de compositors com Piazzola, Gardel, Jobim, Troilo i Djavan.

José Reinoso Grupo està format per: JOSE REINOSO (piano) RAYNALD COLOM (trompeta) HERNÁN FLORES (baix) SALVADOR TOSCANO (bateria) NICOLÁS ARNICHO (percussió)

Comentaris

“En Gener de 2002 vaig participar al Festival de Jazz de Punta del Este, Uruguay, i fou allí on vaig conéixer el pianista José Reinoso. Vaig quedar encisada per la seua forma de tocar i improvisar. José és un pianista elegantíssim, sofisticat i deliciós d’escoltar.” ROSA PASSOS (Març de 2004)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
“No son tantos los músicos que consideran que la verdadera estrella es la Música, y que tocan en función a lo que ésta necesita. José es uno de los músicos que conozco más comprometidos con esta idea, ya sea colaborando en proyectos de otros músicos como en los suyos propios. Además de componer con belleza, para mí es el pianista mas fino que ha dado Uruguay en los últimos años.” LUIS SALINAS (Marzo de 2004)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
“Una de les fusions del Jazz amb altres diferents idiomes més interessants de les que he escoltat. Música especial. Molt recomanable.” DAVID LIEBMAN (Març, 2004)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
“José Reinoso es uno de los mejores músicos que conozco, es puro como el agua, y como el agua sabe adaptarse siempre a cualquier tipo de música. Gran solista, gran acompañante, gran sonido y gran corazón. Un gran Hombre” JAVIER LIMON (Juny de 2005. Productor d’Enrique Morente, Paco de Lucia, Luz Casal, Jerry Gonzalez, Bebo Valdes & El Cigala, entre d’altres)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
“CANDOMBE INFLUENCIADO” es un trabajo elegante de un músico que nunca defrauda” . CANDIDO QUEROL (Juliol de 2005, Revista Batonga, Barcelona)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Assegut al piano, amb el mate i el termo a punt al damunt de l’instrument, tal com surt retratat a la carpeta interior del digi – pack, el pianista uruguaià José Reinoso ha signat el seu treball més personal i íntim. Un disc preciosista i elaborat que sap evitar la sobrecàrrega d’ensucrament llatí gràcies a la bona mesura de tendresa, elegància i lleugeresa que dosifica l’experimentat Reinoso. Tango, Bossa i altres essències atlàntiques esquitxades de suavitat mediterrània fan d’aquest disc una petita maravella. J. C. S. (Juliol de 2005, Revista JAÇ, BARCELONA)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: