Ximo Tébar Jazz Project

Aljazzira Jazz Club. Temporada 2002-2003

XIMO TÉBAR JAZZ PROJECT

Ximo Tébar – guitarra, César Giner – baix  elèctric, Esteve Pi – bateria, Sergio Marciano Pereda – percussió, Ester Andújar – veu

Dijous 27 de març de 2003, a les 22:30 hores. Auditori de la Casa de la Cultura, Alzira. Entrada lliure

.

XIMO TEBAR

Naix a València l’any 1963, comença a tocar la guitarra als set anys i als dèsset es decideix a dedicar-se professionalment a la música. D’aleshores ençà, ha realitzat gires i gravacions per Espanya, Europa i Amèrica liderant el seu propi grup Ximo Tebar Band o al costat de prestigiosos músics com ara Johnny Griffin, Benny Golson, Tete Montoliu, Lou Bennett, Pedro Iturralde, Lou Donaldson, Dr. Lonnie Smith, Louie Bellson, Jorge Pardo, Joey DeFrancesco, Mike Mossman, Jan Ackerman, etc.

El maig de 1992 grava en directe, amb Lou Bennett (òrgan) i Idris Muhammad (bateria) el seu cinqué disc com a líder, titolat Hello Mr. Bennett, inaugurant una col·lecció de discs en trio (guitarra, òrgan i bateria) sota el títol genèric de The Jazz Guitar Trio.

El 1995 signa amb Warner Bross i edita el sisé CD, Son Mediterráneo, considerat per la prensa europea com un dels millors discos de jazz de la dècada. El mateix any presenta un projecte amb Sole Giménez (Presuntos Implicados) que es diu Ximo Tebar & Sole Giménez Latin Jazz Experience, amb el que fan una gira el 1996.

En gener del 1997 fa un concert al MIDEM de Cannes, i en juny del 1998, Warner llançà el seu vuité disc, Homepage, en què col·laboren Carles Benavent, Joey DeFrancesco, Idris Muhammad, Dr. Lonnie Smith, Sole Giménez, Jorge Pardo, etc. i on presenta una nova direcció musical de fusió de jazz, pop i funky, condimentat amb el seu particular estil d’aire mediterrani.

L’any 2000 obri a València un centre d’estudis musicals que es diu Aula de Música Alameda, i realitza una extensa gira per diversos països participant en importants festivals com ara: Guitar Master de Pau (França), North Sea Jazz Festival, Festival de Jazz de Madrid, La Plata Jazz Festival (Argentina) i Jazz Plaza de La Habana, on tingué molt d’èxit. Chucho Valdés convidà Ximo Tebar a participar en el concert de clausura del Festival de La Habana formant part d’un grup d’All Stars format per Danilo Pérez, Giovanni Hidalgo, Tata Güines, Ronnie Cuber, Dave Valentin i Nicholas Payton.

L’any 2001 funda el seu propi segell discogràfic, Omix Records, i edita el seu nové disc titolat Goes Blue (The Jazz Guitar Trio, vol. 3), gravat amb Dr. Lonnie Smith, Idris Muhammad i Lou Donaldson.

En desembre del 2002 actua al prestigiós Birdland Jazz Club, de Nova York, presentant el nou projecte Embrujado i realitza concerts i Master Class a la Queen University of NYC.

www.ximotebar.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: