Jordi Vilà i els seus amics

Aljazzira Jazz Club. Temporada 2002-2003

JORDI VILÀ I ELS SEUS AMICS

Ramón Cardo (sa), José Luís Granell (st), Carlos Martín (tb), Joan Soler (g), Jordi Vilà (cb), Narso Domingo (b)

Dijous 28 de novembre de 2002, a les 22:30 hores. Auditori de la Casa de la Cultura, Alzira

.

JORDI VILÀ
Inicia la seua carrera professional amb el quartet de Joshua Edelman, amb qui realitza diferents gires per Espanya i Portugal, en què té ocasió de participar en jam session amb Brandford Marsalis, Kenny Kirkland, Jeff Wats, Joe Farrell i George Cables.
El 1983 inicia estudis de contrabaix amb Dave Thomas i, durant la seua carrera professional, ha assistit a nombrosos cursos i seminaris impartits per Ron Mclure, Todd Coolman, Ray Drummond, Dave Williams, Marc Johnson, Chuck Israels, Ray Brown i Barry Harris, entre d’altres, i de contrabaix clàssic amb Klaus Stoll, R. Streicher i Stawomir Granda.
El 1985 forma, amb Joan Soler i Jeff Jerolamon, el grup Flying Colors, i participa en nombrosos concursos i certàmens, com ara Festival de Jazz d’Andorra (1985), I Concurs de Jazz de València (1986), XI Festival Internacional de Jazz de Getxo, guanyant el 2n premi i participen com a teloners de Michael Brecker Band (1987), i II Concurs de Jazz de València, en què guanyen el primer premi (1987).
L’estiu de 1988 forma, amb Jordi Rossi, la secció rítmica que acompanyà Woody Shaw durant la seua estada a Espanya.
A finals d’aqueix mateix any, 1988, forma el seu propi grup, Jordi Vilà i els seus amics, centrat en la música de Charles Mingus. Per a tal cosa, compta amb sis dels millors músics de València: Perico Sambeat i Ramón Cardo, als saxos; Xavier Barberà, al trombó; Joan Soler, a la guitarra; Ricardo Belda, al piano, i Paco Aranda, a la bateria.
El 1989 participa en la XIII edició del Festival de Jazz de Getxo, i aconsegueix una menció especial pel treball de composició i arranjaments.
El 1990, grava el seu primer disc en trio, amb Joan Soler i Paco Aranda. Durant el mateix any grava a TVE, per al programa Jazz entre amigos, en dues ocasions, una amb Donato Marot i Perico Sambeat, i l’altra amb el seu propi grup, amb què obté, el 1991, el premi de la crítica.
El 1991 realitza dues gires de concerts, Abril i Novembre, contant amb la col•laboració especial del trompetista Ted Curson, col•laborador de Charles Mingus als primers anys 60.
El 1992 grava el CD, Jordi Vilà i els seus amics, Homenatge a Charles Mingus, contant amb la col•laboració de Ted Curson, a la trompeta, i de Jim Leff, al trombó.
A finals del mateix any, realitza una nova gira per Espanya, contant en aquesta ocasió amb dos grans músics de talla internacional: Jerry Fuller, a la bateria, i Bob Mover, al saxo alt.
Durant més de deu anys són molts els músics que han col•laborat amb Jordi Vilà en aquest homenatge: Donato Marot, José Luís Granell, Dave Schnitter, Fabio Miano, Antonio Mesa, Agustín Ferrer, Juan Toledo, Vicente Espí, Jimmy Castro, Eladio Reinón, Carlos Martín, Pierre León, Narso Domingo, Juan Munguía, i altres més.
Tot al llarg de la dècada dels 90, a més de liderar el seu propi grup, ha acompanyat músics de renom internacional, com ara: Guy Lafitte, Daniel Humair, Charles McPherson, Jack Walrath, Bgob Mover i Donald Harrison, entre d’altres, i ha col•laborat amb diferents agrupacions d’ací, com ara: Carlos González Trio, Mediterrània Jazz Band, Joan Soler-Ramón Cardo Quintet, etc.
Durant la temporada 2000-2001, entra a formar part com a titular a l’Orquesta Simfónica de Murcia i, en l’actualitat, també és professor de contrabaix al Conservatori Professional de Música de Cartagena.
El setembre de 1999, grava el seu darrer treball titolat MDM, en què col•laboren Ramón Cardo, José Luís Granell, Carlos Martín, Francisco Blanco “Latino”, Joan Soler, Fabio Miano i Narso Domingo.
En l’actualitat Jordi Vilà segueix liderant aquesta formació d’homenatge a Charles Mingus, incloent al seu repertori composicions pròpies.
En tots aquests anys, tant la crítica com el públic no han deixat d’aplaudir la música sensacional d’aquest grup, reconeixent-lo com un dels millors espectacles de jazz del nostre país.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: