Antonio Mesa Quintet

Aljazzira Jazz Club. Temporada 2001-2002

ANTONIO MESA QUINTET

Antonio Mesa – saxos i flauta;  Javier Gutiérrez – piano;  Alain Pérez – contrabaix;  Dieguito – percussió; Bernat Escribá – bateria

Dijous 29 de novembre de 2001, a les 22:3o hores. Auditori de la Casa de la Cultura, Alzira. Entrada lliure

.

Antonio Mesa, nascut el 1964 a Huelva, s’inicia a la música a l’edat de cinc anys, amb la flauta i la guitarra. Entra a formar part com a saxofonista alt en la Banda lnfantil de Huelva i, en 1970, és contractat per la Banda Municipal de Huelva com a saxofonista alt. Completa els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Sevilla (estudis de solfeig i saxofó) i al Taller de Músics de Barcelona (harmonia i improvisació). Els mestres que més li han influil, tal com ell acredita, han estat Sean Levitt (guitarrista durant molts anys de Chet Baker) i El Niño Miguel (un dels més grans guitarristes de flamenc). Ha estudiat amb Joe Henderson, Jerry Bergonz¡, Dave Liebman, Ralph Moore, Barry Harris, Bob Moses, John Abercrombie, Billi Higgins i Bill Dobins.

Ha tocat en diferents formacions de jazz, amb els següents músics: Malik Jakub, Toni Moreno, Jack Walrath, Hans Mantel, Tielze V., Sean Leavitt, Zé Eduardo, Nirankar Halsa, Perico Sambeat, Chano Domlnguez i Jordi Rossi. Ha tocat en diferents ocasions com a solista amb la Big Band del Foro (Madrid), Big Band del Taller de Músics (Barcelona), Big Band del Faro (Portugal), Big Band d’Andalusia, Big Band de Cádis.

Ha participar en formacions flamenques amb El Niño Miguel, El Yayi, Enrique el extremeño, Cañizares, Rubén Danta i El Niño Josele, entre d’altres.

Representa a Espanya en la Bienal Europea celebrada en Bolónia. Amb Perico Sambeat, participa en la Mostra de Jazz Europea, celebrada a Barcelona el 1993. Ha col.laborat en gravacions de flamenc, pop, etc. Grava amb grups com C.O.D.E. (primer premi al Certamen de Jazz de Madrid, 1988) i DECOY. També ha format part del grup HIXCADIX, que aconseguí el primer premi a Ia Mostra de Jazz. d’Eivissa.

Al Taller de Música de Madrid ha estat professor de saxo, flauta, harmonia, solfeig i combo. lmparteix curso en seminaris i cicles de perfeccionament musical, com ara Seminari lnternacional de Jazz i Flamenc de Barcelona 2000, Seminario lnternacional de Jazz y Flamenco de Sevilla 2001, Seminari lnternacional de Jazz i Flamenc a Berklee (Boston, 1998), Seminari de Jazz de Lisboa, etc.

El seu debut discográfic com a líder es produeíx el 1996 amb ‘Por derecho’.

Actualment lidera el quintet Antonio Mesa Jazz Flamenco i el Cuarteto de Saxofones Al-Andalus-Sax. Dirigeix la seua própia Big Band i el Taller de Músicos Jazz de Huelva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: